3 Aralık 2011 Cumartesi

Deneme | Günahlarla Yaşamak


Kafamda bir karakter yaratıp onun ağzından bir şeyler yazmayı sevdiğimi biliyorsunuz kuşkusuz. Farklılaşmaya çalışmak oldukça büyüleyici, doğum gibi; ancak daha farklı. Kendinizden oldukça farklı bir çocuk doğurmaya çalışmak lakin kendinizi onun yerine koymak. O yüzden çok sevmeme rağmen fazla
yazamıyorum. Yazdığım ve farklılaştırabildiğim, yeterince kendimden uzaklaştırabildiklerimi de buraya koyuyorum. Akıl vermeye çalışmak gibi bir amacım hiç olmadı, kaldı ki bunu yapabilecek son kişilerden olabilirim.
Başkalarının eşyalarını karıştırmak bile zevkliyken iç sesini dinlemek çok büyük bir haz.
Yazının şarkısı Halil Sezai - Olsun

***

İnsanın içinde hep bir günahı barındırması, hep kötü bir yanının olması, karanlık bir tarafın sürekli eşlik etmesi yaşanan tüm mutluluklara. Yorucu, oldukça yorucu. Kimi parçalarımız, kimi duygularımız bizi ağırlaştırmak üzere harekete geçmiş gibi değil mi? İçinde bir ağırlıkla yüzmeye çalışmak gibi bazen hayat ve tuzlu su, bilimin söylediklerinin aksine kaldırma kuvveti uygulamıyor gibi üstünüze.

2 Aralık 2011 Cuma

Bir Fincan Kahve

Okunurken bir fincan kahve içilesi yazılar yazıyorum...

Deneme | Dilekler Üzerine

Yazının şarkısı elde bir kadeh şarapla dinlenilesi: hindi zahra - beautiful tango

Bazı duyguları tanımlamak hayli zordur, beğenilmek ya da ona benzer şeyleri. Üzerinde yarattığı değişimi kimyasal formüllere dökemezsin, modelleyemezsin. Hani küçükken hayranlık duyduğunuz insanlar gibi. Ve o hayran olduğunuz insanı bir gün elde edeceğinizi bilirsiniz, küçüklüğünüzden beri çok istediğiniz her şey sizin olmuştur çünkü. Çünkü siz dikkatli dilek tutmayı bilmezsiniz. Lambadan çıkan cine bir hevesle üç dileğinizi söyler, ardından üçünden de pişman olursunuz. Öyle bir şey… Dilekler çok tehlikeli şeyler, evren ya da ona benzer bir şey fazlasıyla işgüzar davranabiliyor çünkü bazen size karşı ve inanın gerçekten hayrınıza olacak şeyleri yapmak için fazlasıyla direnirdi.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails